Bakker Magnetics speelt belangrijke rol in vernieuwing recyclageproces Belgische spaanplatenfabriek Unilin

De spaanplaatfabriek van Unilin verwijdert tegenwoordig maar liefst vier keer efficiënter blokjes hout met ferrometalen, dankzij een trommelmagneet van Bakker Magnetics. Het is essentieel in het streven van het Belgische bedrijf naar een forse verhoging van het aandeel recyclagehout in spaanplaten.

Moeilijk te verwijderen

De productievestiging in Wielsbeke gebruikt op dit moment 50 procent gerecycled hout in haar spaanplaten en wil dit verhogen naar 75 procent. Om dat voor elkaar te krijgen heeft de fabriek niet alleen meer recyclagehout nodig. Ze moet daarvoor ook de reiniging van het aangevoerde hout optimaliseren.
Dat is vaak vervuild met stenen, plastic, glas en ook ferrometalen. Met name het verwijderen van de houtblokjes met daarin deze ferrometalen (materialen waarbij ijzer het voornaamste bestanddeel vormt), blijkt moeilijk.

BRON: INTERVIEW UNILIN - BAKKER MAGNETICS | TIJDSCHRIFT SOLIDS PROCESSING

Optimaliseer het proces

“Uit een grondige analyse van het volledige recylingproces vanaf de aanvoer van het hout bleek het verwijderen van de houtblokjes met daarin ferrometaal met de bestaande trommelmagneten het grootste probleem”, erkent Martijn Lambregts, maintenance engineer bij de Unilin-divisie Panels.
Aan het eind van de recyclagelijn hangt een blokmagneet boven de transportband die naar de verspaanderij voert. De blokmagneet dient ter controle van het aangevoerde materiaal. Daar werd het euvel duidelijk zichtbaar.

Lambregts: “Aan de blokmagneet hingen te veel houtblokjes met bijvoorbeeld spijkers erin. Dit betekende dat er in de praktijk ook houtblokjes doorgaan naar de verspaanderij, met als gevolg een hogere slijtage van de messen en een groter risico op vonken, en dus brand. Bovendien willen we vermijden dat er ferrodeeltjes in de spaanplaten zelf terechtkomen.”

Om het proces te optimaliseren en veiliger te maken, zocht Unilin de samenwerking met Bakker Magnetics. Gezamenlijk ontwierpen zij een supersterke neodymium-trommelmagneet voor het verwijderen van hout met ingesloten ferrometalen. Neodymiummagneten zijn de sterkste permanente magneten die er bestaan.

Magnetische en een niet-magnetische helft

“Voor een zo krachtig mogelijk magnetisch veld met een breed vangveld, over de gehele breedte van de aanvoergoot, bestaat de magneet uit neodymium van de hoogste gradatie”, zegt Ibo Serbest, sales engineer bij Bakker Magnetics.
Deze door een motor aangedreven trommelmagneet bestaat uit een statische magneetkern die geplaatst is over een hoek van 180 graden. Dat betekent dat er in de trommel sprake is van een magnetische en een niet-magnetische helft. De trommel draait rond met een frequentie van ongeveer 35 toeren per minuut.

Op de magnetische helft van de trommel wordt de materiaalstroom gestort. Magnetische materialen zoals ferrometalen in hout, zoals spijkers, en vervormd rvs blijven door het magneetveld aan de trommel ‘kleven’. Zodra het magnetisch materiaal het magnetisch gebied verlaat, wordt het apart opgevangen.

Reinigingsproces

In het reinigingsproces van het recylagehout zijn op twee plaatsen trommelmagneten geïnstalleerd, waaronder die van Bakker Magnetics. De eerste trommelmagneet haalt in het voortraject met hoge efficiëntie alle niet in hout ingesloten ferrometalen uit de materiaalstroom op de transportband. In deze stroom bevinden zich ook nog glas, plastic en stenen.
Het materiaal wordt getransporteerd over zeefmachines met steeds fijner wordende mazen. Het passeert daarbij opnieuw trommelmagneten, die fracties van een bepaalde grootte naar zogenaamde zwaargoedafscheiders afvoert. Daarna scheiden eddy current-machines nog de non-ferrometalen (aluminium en koper) af.

Het project stelde Bakker Magnetics en Unilin voor een aantal uitdagingen. Het ontwerp, de configuratie van de magneettrommel en de selectie van de magneten zorgden voor de meeste hoofdbrekens, geven Serbest en Lambregts aan. Die laatste noemt in dat kader ook de installatie, uitgevoerd door de technische dienst van Unilin.
“Dit moest met de grootste zorgvuldigheid en begeleiding gebeuren, aangezien het magnetisch veld bijzonder krachtig is”, aldus Lambregts. “Zo mochten er geen magnetische gereedschappen worden gebruikt. Het gevaar hierbij is dat de monteur zijn vingers of hand kan verwonden. Ook mochten monteurs geen andere metalen voorwerpen, zoals een horloge, bij zich hebben.”
Het resultaat mag er wezen. De nieuwe magneettrommels verwijderen vier keer meer metaal uit de materiaalstroom, zo hebben tests aangetoond. “De blokmagneet bevestigt dit. Hier hangen significant minder houtblokjes aan.”

Bakker Magnetics. Delivering magnetic expertise.