Recycling van afval tot energie

Veel ervaring in ATEX-bovenbandmagneten

Biomassacentrales gebruiken bij voorkeur secundaire brandstoffen zoals houtpellets die geen metalen bevatten, zodat hun branderbedden niet worden verontreinigd. Voor u als houtverwerker is het daarom van groot belang dat uw eindproduct nagenoeg metaalvrij is. Speciaal voor de stoffige en brandgevaarlijke houtsnipper- en pelletindustrie hebben wij een topbandmagneet met zeer sterke neodymium magneten die volledig ATEX gecertificeerd is. De magneet is volledig omkast en alle kritische componenten zijn buiten de zone gebracht. Bakker Magnetics heeft ruime ervaring in het recyclen van afval tot Energie met ATEX-certificering en kan de beste configuratie voor u aanbevelen.

ATEX gecertificeerd

Veiligheid komt op de eerste plaats

Werken in een explosieve omgeving vereist richtlijnen en maatregelen. Omdat magneetsystemen zich vaak bevinden in gebieden waar een stofexplosie kan plaatsvinden, mag het magneetsysteem zelf geen ontstekingsbron zijn.

Niet alleen apparatuur en producten moeten aan de eisen voldoen. Werknemers moeten ook weten hoe ze veilig kunnen werken in gevaarlijke omgevingen. Wij hebben veel ervaring met het recyclen van afval tot energie, laten we de kennis delen.

Om een maximale opbrengst te verkrijgen, kunt u de volgende producten gebruiken

Eddy Current (Atex)

Bovengordelmagneten (Atex)

Trommelmagneten (Atex)

Bakker Magnetics. Delivering magnetic expertise.