Klant Case

Contactloze magnetische oplossing leidt tot duurzaam en schoner produceren

Situatie:

Een Nederlands, internationaal opererend bedrijf is marktleider in de productie van volautomatische kippenslachtinstallaties. Het maakt machines die 15.000 kippen per uur slachten.

Complicatie:

De omgeving waarin kippenslachterijen werken, is vaak sterk vervuild met dierlijke materialen. Daardoor bestaat de kans dat er veel vuiligheid gaat zitten tussen de veersystemen van de haken waaraan de kippen worden opgehangen. Bovendien wordt er gereinigd met agressieve schoonmaakmiddelen. Dit is niet goed voor de metalen waarvan de veersystemen zijn gemaakt.

Vraag:

De klant vraagt een veersysteem te bedenken dat contactloos veert. Daarnaast is het zeer wenselijk de oplossing te omhullen door een beschermende laag die bestand is tegen de agressieve reinigingsmiddelen.

 

Oplossing:

Samen met Bakker Magnetics start het bedrijf een onderzoek naar een veringsysteem dat werkt met twee elkaar afstotende magneetsystemen. Door de magnetische afstootkracht raken de twee systemen elkaar niet en kan er geen vuil tussen gaan zitten. Omdat magneetvelden door kunststof heengaan, kunnen de systemen in een kunststof behuizing worden opgesloten. Zo speelt het gebruik van de agressieve reinigingsmiddelen geen rol meer. Bakker Magnetics heeft vanuit zijn expertise diverse magnetische calculaties uitgevoerd om het systeem te optimaliseren.

Resultaat:

De contactloze oplossing levert een betere en schonere productie op. Daardoor werkt de klant veel duurzamer en milieuvriendelijker dan voorheen. Ook is de oplossing efficiënter omdat zowel het onderhoud als het vervangen van onderdelen veel minder tijd vraagt. De producent positioneert zich, als innovator, hiermee nog beter in de markt dankzij een vergroot onderscheidend vermogen.

Heb je zelf een innovatief vraagstuk? Vraag het onze specialist.

Bakker Magnetics. Delivering magnetic expertise.