Klant Case

Meer vermogen door nauwkeuriger meten

Situatie:

Een motorenfabrikant zoekt magneten die zeer nauwkeurig op kracht zijn gespecificeerd. Ook moeten de magneten een hoge weerstand hebben tegen demagnetisatie en minder gevoelig zijn voor het eddy current-effect in de motor.

Complicatie:

De motor moet een zeer hoog en nauwkeurig vermogen hebben. Hij moet in 0,1 seconde kunnen wisselen van +3.000 omwentelingen per minuut (rechtsom draaiend) naar -3.000 omwentelingen per minuut (linksom draaiend).

Vraag:

De klant vraagt alle magneten op magnetisch moment te meten en selecties te maken van magneten die binnen een gedefinieerd gebied vallen. Dit stelt de klant in staat ze op vooraf gekozen locaties op de rotor te plaatsen. Daarnaast vraagt de klant de magneet op te bouwen uit kleine segmenten die van elkaar geïsoleerd zijn zodat het eddy current-effect wordt geminimaliseerd.

 

Oplossing:

Bakker Magnetics ontwikkelt een meetsysteem dat elke magneet meet, voorziet van een uniek nummer en per groep verpakt. De klant krijgt een overzicht van alle groepen en kan de magneten naar wens plaatsen. Daarnaast ontwikkelt Bakker Magnetics een systeem waarmee de segmenten geïsoleerd verlijmd worden.

Resultaat:

Door de hoge opbrengst en de hoge weerstand tegen demagnetiseren heeft de klant een bijzondere positie kunnen innemen in de wereld van de motorenbouw voor testinstallaties.

Bakker Magnetics. Delivering magnetic expertise.