Scheiding van ultrafijne fracties met Excentrische Eddy Current "104"

Onze nieuwste excentrische Eddy Current "104", is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor het scheiden van fijne deeltjes uit bijvoorbeeld bodemas, elektronisch afval of kleine metaalfracties. De hoge snelheid magnetische rotor in deze machine heeft het hoogste aantal polen beschikbaar in de markt, 104 (!) en werkend op een snelheid van 3.600rpm genereert de 104 rotor een verbazingwekkende veldfrequentie van 1.56kHz

Werkingsprincipe van Eddy Current scheidingssystemen

Het werkingsprincipe van een Eddy Current systeem is gebaseerd op het verschil in elektrisch geleidingsvermogen van non-ferrometalen. Een transportband leidt de productstroom naar een met hoge snelheid draaiende magnetische rotor. Deze magnetische rotor produceert een snel wisselend magnetisch veld, waardoor alle non-ferro metalen uit de productstroom worden geslingerd. De rotoren van Bakker Magnetics gebruiken radiusvormige magneten om de overmatige luchtspleet te elimineren, wat resulteert in de maximale hoeveelheid magnetische kracht die op de non-ferro metalen wordt overgebracht.

Zie onze Eddy-current configuraties

Bakker Magnetics. Delivering magnetic expertise.