Bakker Magnetics breidt uit op de Duitstalige markt

met de Duitse verkoopdirecteur Sascha Kensik

De Nederlandse leverancier van magneetfolies Bakker Magnetics breidt haar activiteiten uit in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De Duitse Sascha Kensik is Bakkers nieuwe verkoopdirecteur voor de Duitstalige markt. Door de uitbreiding kan Bakker Magnetics klanten in de DACH-landen een groter assortiment magneetfolies aanbieden tegen concurrerende prijzen.

Om de uitbreiding mogelijk te maken werkt Bakker Magnetics samen met netwerkpartners in de Duitstalige landen. Klanten kunnen de magneetfolies bij deze professionele groothandels kopen. Nieuw is dat zeer grote of bijzondere maatwerkorders rechtstreeks bij Bakker Magnetics in Nederland kunnen worden besteld. Bakker Nederland verzorgt dan ook het transport naar de klant.

"Met mijn jarenlange ervaring in de DACH-landen weet ik precies wat belangrijk is voor mijn klanten"

Compleet assortiment

Bakker Magnetics is al jaren actief op de Duitstalige markt, maar met een bescheiden assortiment. De uitbreiding en samenwerking met netwerkpartners zorgt ervoor dat het héle assortiment nu voor DACH-klanten beschikbaar is. 'Dit betekent bijvoorbeeld dat onze magneetfolies voortaan te koop zijn in alle gangbare diktes en breedtematen', zegt Bakkers nieuwe sales director Sascha Kensik. 'Daarnaast hebben we bijna alle producten in Nederland op voorraad en hebben onze netwerkpartners voorraadlocaties in het hele Duitstalige gebied. Zo zitten we altijd dicht bij de klant, waardoor we in veel gevallen de volgende dag kunnen leveren.' 

Dezelfde taal

Sascha Kensik heeft jarenlange ervaring in de magneettechnologie en in de markt van bedrukbare promotie- en reclamematerialen. Hij weet dus precies wat klanten in de DACH-landen willen en spreekt letterlijk hun taal: 'Klanten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland willen vooral ontzorgd worden. Dit betekent in de eerste plaats dat zij absolute zekerheid willen over de kwaliteit van het product. 

"Samen met onze netwerkpartners bieden we ons complete productassortiment aan vanuit magazijnen die dicht bij de klant staan."

Die constante topkwaliteit kan ik zonder meer garanderen. Bakker Magnetics is een van Europa's meest vooraanstaande bedrijven in magneettechnologie, met een eigen engineering-afdeling. Bovendien hebben wij een joint venture met een van China’s grootste magneetfabrieken, waardoor wij de productkwaliteit compleet onder controle hebben. Door onze uitgebreide magneetkennis ontwikkelen wij ook graag samen met onze klanten nieuwe producten en toepassingen met magneetfolies.'

Topkwaliteit voor een goede prijs

Volgens Kensik betekent het ontzorgen van DACH-klanten ook dat zij zeker willen weten dat zij de beste service voor de beste prijs krijgen: 'Dit is een van de belangrijkste redenen van onze uitbreiding. Zoals gezegd bieden wij samen met onze netwerkpartners ons complete assortiment aan vanuit warehouses die dicht bij de klant liggen. 

"Wil je topkwaliteit voor een goede prijs?
Laat je verrassen en bel me"

Wij hebben deze supply chain ultra-efficiënt ingericht, inclusief de logistieke keten vanuit China. Hierdoor zijn wij in staat om onze topkwaliteit producten toch tegen concurrerende prijzen in de DACH-landen aan te bieden, vaak zelfs met next day delivery. Dus mijn boodschap aan inkopers van magneetfolies in de Duitstalige markt is helder: wil je topkwaliteit voor een goede prijs? Dan vraag je naar magneetfolies van Bakker Magnetics.' 

Bakker Magnetics. Delivering magnetic expertise.