Delivering Magnetic Expertise

Magnetic Technology and Assemblies voor professionals.

Slimme magnetische engineering

De wereld is in beweging. Steeds vaker zijn het uw elektromotoren en generatoren die de beweging aandrijven en benutten. Om uw producten nog beter te maken zoekt u de beste partners. Met diepgaande magneetkennis, eigen productie en engineering en een flexibele instelling biedt Bakker Magnetics u alles om uw ideale co-creator op het gebied van PM-technologie te zijn.

'Samen uw idee of ontwerp realiseren met permanente magneten'

Een winnend product maak je samen

Uw product presteert beter door optimale magneettechnologie. Door uw product- en marktkennis te combineren met onze jarenlange ervaring in PM-technologie realiseren én produceren we samen een magneetoplossing die de beste prestatie voor uw product oplevert. Zo werken wij graag. Met gezamenlijke kennis en energie een winnend product ontwikkelen. Dat is smart magnetic engineering.

Eigen productie en supply chain

Met Bakker Magnetics als uw PM-partner hoeft u zich niet bezig te houden met de productie en levering van magneten en assemblies. Door onze joint venture met een van China’s grootste magneetfabrieken hebben wij de productkwaliteit in eigen hand en kunnen we u in de gehele supply chain volledig ontzorgen.

Duurzame energie en permanente magneten

Om de opbrengst van uw windturbines of waterkrachtgeneratoren te vergroten zoekt u een partner met bewezen kennis en ervaring in PM-technologie. Samen met uw specialisten ontwikkelt en produceert Bakker Magnetics de meest efficiënte magneetoplossingen voor de grootste windturbine ter wereld en kleinere duurzame energieprojecten.

Wind

Wave

Tidal

Hydro

E-mobility

Permanente magneten zijn het duurzame hart van de elektrificering in alle vervoerssegmenten. Hoe beter de magneetassembly, des te hoger het vermogen. Bakker Magnetics is uw systeempartner om het hoogste rendement uit uw PM-aandrijvingen en toepassingen te halen. Wij ontzorgen u als global supplier, producent en co-engineer.

Elektrische aandrijving

Opwekking

Sensorics

Product Processing

Permanente magneten worden op uiteenlopende plekken in producten en productieprocessen ingezet. Objecten vasthouden en loslaten, contactloze magneetkoppelingen, processen en producten waarin u op een specifieke plek een hoge flux nodig heeft. De mogelijkheden zijn onbegrensd. Heeft u een magnetisch idee? Wij bespreken het graag met u.

Procesverwerking

Koppelingen

Eddy current oplossingen

Fluxdichtheid

Diversen

Automatisering

Bewegingen in procesautomatisering en robotisering moeten zeer nauwkeurig op hoge snelheid kunnen worden uitgevoerd. Dit stelt hoge eisen aan de PM-assemblies in elektromotoren en de configuratie van magneten voor positiebepaling. Bakker Magnetics heeft veel ervaring in het ontwikkelen en produceren van hightech PM-oplossingen. Van warehouse-transportsystemen tot chipmachines.

Elektromotoren

Meettechniek

Procesautomatisering

Marine

PM-elektromotoren in schepen zijn stil, schoon en leveren direct een groot koppel op laag toerental. Om ervoor te zorgen dat uw PM-motor het hoogste vermogen levert, ontwikkelen en produceren wij samen met u de meest efficiënte magneetoplossing. Daarnaast kunt u vertrouwen op onze ervaring met verlijmtechieken en corrosiebescherming, waardoor uw PM-motor jarenlang in de strengste omstandigheden meegaat.

Thrusters

Azipods

Diversen

Bakker Magnetics. Delivering magnetic expertise.