Recycling van glas

Speciale machines voor gehard glas en flessenglas.

U bent expert in het recyclen van glas. Dan heeft u ook machines nodig die hier speciaal voor zijn gemaakt. Wij hebben onze machines en applicaties voor glasseparatie bestand gemaakt tegen de abrasiviteit van glas met hardoplas toplagen en slijtvaste mangaandelen. Hiermee is een lange levensduur gegarandeerd. Voor gehard glas hebben wij een krachtige trommelmagneet die zelfs gewapende glasdeeltjes eenvoudig separeert. Voor het separeren van flessenglas hebben we een Eddy Current-scheider die ook de ingekapselde flinterdunne deeltjes van aluminium wijnkragen zonder probleem wegschiet.

Duurzaamheid komt op de eerste plaats

Waarom is de recycling van glas belangrijk?

Glas wordt gemaakt van een mengsel van zand, natriumcarbonaat - ook bekend als natriumcarbonaat - en kalk. Bij de productie van nieuw glas zijn temperaturen tussen 1.500 en 1.600°C nodig om de drie componenten te mengen. Door gerecycleerd glas te gebruiken, besparen we dus niet alleen natuurlijke hulpbronnen. De glasfabriek heeft tot 25% minder energie nodig, en er is meer dan de helft minder soda nodig om het smeltpunt te verlagen. We stoten dus minder CO2 uit en dragen bij tot de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Glas is oneindig recycleerbaar en komt voornamelijk terug als nieuwe glazen verpakkingen. Nieuwe glazen verpakkingen bestaan al voor 50 tot 80 procent uit oud verpakkingsglas. Dus eigenlijk gebruiken we allemaal al circulaire producten van glas in ons dagelijks leven. Zowel thuis als op het werk.

Om een maximale opbrengst te verkrijgen, kunt u de volgende producten gebruiken

Eddy Current scheider

Bovenband magneten

Trommelmagneten

Bakker Magnetics. Delivering magnetic expertise.