Over ons

Bakker Magnetics. Toegevoegde waarde.

We houden van magnetisme en we houden van innoveren. Maar om van substantiële en duurzame toegevoegde waarde te zijn voor onze klanten hebben we meer nodig. Daarom zijn wij flexibel, snel, slim en altijd gericht op kwaliteit en op de behoeften van onze klanten.

Dit is hoe wij het doen:
We hebben onze eigen productielocatie in Son waar we op maat gemaakte magnetische assemblages produceren voor elke specifieke behoefte.
We kunnen hier in Son gemakkelijk prototypes maken en testen, altijd in nauwe samenwerking met onze klanten. Zo kunnen we snel en flexibel inspelen op uiteenlopende prototyping-eisen. Onze professionele en toegewijde engineering afdeling is erop gericht om aan specifieke wensen of eisen van klanten te voldoen.
Onze grote voorraad magneten (een van de grootste in Europa) maakt het eenvoudig om korte levertijden te realiseren. Met ons eigen testcentrum en laboratorium meten en garanderen wij de kwaliteit en specificaties van onze magneten vóór verzending.
Wij zijn ISO-gecertificeerd (ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015)
Onze productiefaciliteiten met onze joint venture in China garanderen een constante hoge kwaliteit en maatwerk.

Geschiedenis

Bakker Magnetics. Een magnetisch verhaal.

Het was Gerard Bakker die in zijn schuurtje in zijn achtertuin begon met het assembleren van kleine potmagneten, hetgeen in 1971 leidde tot de oprichting van Bakker Magneten B.V. De overname van Madava B.V. uit Rotterdam in 1977 was het begin van de duurzame groei die het bedrijf nog steeds kenmerkt. Vijf jaar later fuseerden beide bedrijven tot Bakker Madava Magneten en Magneetsystemen B.V. In 1989 richtten wij onze dochteronderneming op in België onder de naam Bakker Magnetics Belgium N.V.

Kwaliteit is altijd een van onze hoekstenen geweest, iets wat werd geïllustreerd door de ISO 9001 certificering in 1994 (gevolgd door de ISO 14001 certificering in 2012). 1995 was het jaar om onze naam te veranderen in Bakker Magnetics B.V. en in 1997 verhuisden we naar de nieuwe locatie in Son, waar we vandaag de dag nog steeds ons hoofdkantoor hebben. Onze joint venture in China was de volgende logische stap in 2001.

In 2005 begonnen we met de ontwikkeling van MDS (Magnetic Density Separation), onze gepatenteerde technologie. MDS was de start van Liquisort met de divisies Liquisort Recycling, Liquisort Plastics en Liquisort USA.

We vieren onze 50ste verjaardag
Gemeenschappelijke ondernemingen

Gezamenlijke samenwerking. Constante kwaliteit, uitstekende service.

Naast onze eigen productiefaciliteiten in Son, hebben we ook een productielocatie met onze gezamenlijke samenwerking in Ningbo, China. Dit samenwerkingsverband werd in 2001 opgericht en heeft ongeveer 500 werknemers. Zij zijn TS16949 gecertificeerd en hebben een Hitachi/SanHuan licentie.

Bakker Magnetics. Delivering magnetic expertise.